Oliebollentocht 2009


Start: Maandag 28 december 2009
Locatie:
Meer info: Theo van Soest

De elfde editie van deze toertocht voor velomobielen speelt zich af in en rond Utrecht.
Kijk in de ligfietslijst voor het laatste nieuws. Van de verkenningstocht op 26 december heeft Maarten wat foto's van kritische punten op zijn webstek staan.
Vanaf de Domtoren zal een statieportret van de hele groep gemaakt worden.
Het start- en eindpunt is het clubhuis van sportclub HMS, Manitobadreef 8 (hoek Manitobadreef/Floridadreef). Het is tevens de thuisbasis van rijwieltoerclub De Domstad die ons ondersteunt. (Let op: er liggen twee sportcomplexen aan de Manitobadreef.) Er is voldoende parkeerruimte voor auto's en velomobielen.
Er rijden ongeveer 115 velomobielen mee. Kijk daarom nog eens naar de
Toertochtrijregels.


Het routeplan is als volgt (wijzigingen voorbehouden):

09:30inschrijven en koffie bij paviljoen HMS, Manitobadreef 8
10:30vertrek in drie groepen
11:15Domplein, foto's maken
11:45vervolg richting Leidsche Rijn
12:45pauze in De Vier Balken, Brinkstraat 3, Haarzuilens
(parkeren vanuit rijrichting gezien op parkeerplaats net vóór de Vier Balken)
13:45vervolg route via Nieuwer ter Aa en de fietssnelweg tussen Breukelen en Maarssen in één grote groep
15:30eindpunt bij paviljoen HMS15:31oliebollen&zo
De route is ongeveer 57 km lang. Een zip-bestand met een gpx-bestand en kmz-bestand van de route, alsmede een gpx-bestand voor fotografen is hier te vinden. Met deze koppeling krijg je de route in google maps te zien. Als je velomobiel hoger is dan 1,02 m of zo breed als DuoQuest, is er over een klein stukje in Leidsche Rijn een alternatieve route ingetekend. Een Quest kan er met gemak onderdoor. Overigens heeft zo'n evenement soms ook nog positieve gevolgen. Eén nogal hinderlijk en zinloos hek is weggehaald.
Omdat de NVHPV 25 jaar bestaat, trakteert de vereniging op koffie en taart tijdens de pauze in Haarzuilens. Ben je nog geen lid, dan liggen er inschrijfformulieren klaar! Of wacht niet en word nu lid.
Door deze mooie geste van de vereniging denken we de kosten op 8 euro te kunnen houden. Wat van dit bedarg overblijft zal overgedragen worden aan Hans Wessels, die de oliebollentocht 2010 organiseert.
Als je een slaapplek zoekt, stuur dan even een mailtje en geef aan of het de overnachting vooraf of achteraf betreft. Vermeld ook je mobiele nummer. Ik zal dan proberen via vrienden en kennissen een plek inclusief parkeerruimte te regelen.
Tot Haarzuilens rijden we in drie groepen. Bij inschrijving volgt een willekeurige indeling in één van de groepen aan de hand van een briefje dat je ontvangt. Ruilen mag... De "problemobielen" rijden in groep 3. De voor- en achterrijder per groep zijn:
Groep 1: Theo van Soest / Frans Grotepass
Groep 2: Jos Hendriks / Guus van Schoot
Groep 3: Maarten Sneep / H@rry Lieben, René Voorburg
De sluitingsdatum voor inschrijving is 21 december om 22:00 uur..
Theo van Soest: 06-10573319

Inschrijven

Registratie voor dit evenement is gesloten.

Reacties en verslagen

Er zijn nog geen reacties of verslagen van dit evenement.