Mini fietspomp

Gepubliceerd op

We lazen een leuke tip voor een mini fietspomp in de nieuwste consumentengids.

In de Consumentengids van juni 2013 staat een leuke tip voor een mini fietspompje. De redactie geeft aan dat het handig kan zijn om gewoon je pompje mee te nemen in plaats van hem op je fiets te laten zitten. De pompjes die getoond worden komen uit het middensegment qua prijs. De prijzen varieren tussen 2,75 en 79 euro voor een pompje. Maar er zijn drie typen die in het middensegment op zich goede resultaten halen zoals de Zefal Air Profil Micro, SKS supershort en de Topeak Micro Rocket CB.
Ze hebben allemaal beoordelingen tussen cijfers zes en acht. Maar de topeak krijgt een beoordeling van totaal 8-.
Er wordt vanuit gegaan dat je met de pomp ongeveer 3,5 bar moet kunnen pompen. Met de Zefal kost dat de meeste moeite en met de Topeak de minste.

Reacties

Ligfietsger op za 25 mei 2013 om 13:58

3,5 bar ..... uhhh, de meeste ligfietsers gaan voor 6.0 bar plus !

jack op za 25 mei 2013 om 14:48

ja, maar pomp je dat makkelijk met een minipompje? Dan wil je alleen even je banden op spanning zodat je naar huis kunt fietsen volgens mij. Het stuk zegt overigens dat de Topeak de 3,5 bar makkelijk en met licht pompen haalt. Geen idee in hoeverre die doorpompt tot 6.

Ligfietsger op za 25 mei 2013 om 16:30

Ik heb zo'n Topeak Turbo Morph, zal best iets groter zijn dan een minipompje uit de middenklasse (tot 79 euro !!!), ik heb liever een uitklapbaar voetensteuntje, manometer en een slangetje .... 6.5 bar no problem en 11.0 schijnt ie te kunnen volgens de specs. Bovendien past die ook gewoon in een toptasje of normale fietstas.

wfvn op zo 26 mei 2013 om 17:11

Minipompje om thuis te komen.... Bij smalle 20" bandjes gaat dat wel lukken maar leuk als je een dikke 26" slof plat hebt staan. Sta je dan met je goed fatsoen en kleine pompje een ongeluk te pompen om bij elke slag een minibeetje lucht in de band te persen. En dan te bedenken dat ik er liever 5 bar in pers dan 3,5 bar.

Ik heb gewoon een goedokpe pomp in m'n Quest liggen. Die doet het uitstekend.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.