Evolutie Go-One Evo Kx

Gepubliceerd op

De opvolger van de Beyss Go-One Evo K wordt de Evo Kx

De Evo Kx is de uitkomst van verzoeken en opmerkingen. De Evo Kx kan gezien worden als de concurrent van de InterCityBike df (*) en de Milan SL.
  • De Evo Kx wordt leverbaar met bovenstuur of joysticks
  • Er is 2,5 cm meer schouder- en elleboogvrijheid in de Kx
  • De aluminium trapasbuis is verstelbaar voor een groter instelbereik, een carbon versie is ook leverbaar
  • De grote (!) rammelvrije demontabele instapklep is absoluut waterdicht, met regengoot en afvoergootjes
  • Doordat deze klep open gaat tot het midden tussen de voorwielkasten, is het makkelijk in- en uitstappen, te beladen, en is ook uitstekend bereikbaar voor onderhoud (en er zijn geen onderhoudsluiken nodig)
  • Geoptimaliseerde voorzijde
  • Meer ruimte bij het crankstel, de standaard crank is 170 mm, kleiner is altijd mogelijk
  • Vouwbare carbon zitje, bevestigd aan het voorwielkast
  • Onderhoudsluik voor derailleur
  • Vergrote achterwielkast, de wielen, ook met opgepompte banden, kunnen uitgenomen worden
  • Ingekapseld glazen dubbele koplampunit voorzien van krasbestendige coating, incl. dagrijverlichting en richtingaanwijzers
  • De verlichtingsunit heeft één stekerverbinding, afneembaar voor nog betere onderhoudstoegang tot de voorzijde
  • Uitneembare, met steker verbonden, achterlichtunit, incl. richtingaanwijzers en remlicht
  • Er zijn verschillende instapkleppen mogelijk, daarmee is de Evo Kx ook voor langere rijders geschikt (tot ongeveer 190 cm)
  • Nieuwe lichtgewicht carbon achterbrug met een centrale veerpoot, dus geen resonerende stuurgedrag tijdens het inveren
  • Gedeelde bagageruimte voor volledige opslagruimte aan een kant, samen met de grote instap is het opbergen van grote en volumineuze voorwerpen mogelijk
  • Geoptimaliseerde kettingtunnel
  • Afgeschermde ketting in de bagageruimte en waar mogelijk
  • Volledig uitgerust vanaf fabriek incl. complete elektra, fietscomputer, reservewiel en pompje
  • Gewicht: ca. 25 kg (volledige uitrusting)
  • Prijs: ongeveer 8.000 Euro
De Evo Kx kan op de komende Spezi (2015) uitvoerig getest worden.

De discussie op het Velomobil Forum. Hierin komt naar voren dat de Evo Kx een snelle fiets blijft, met hoge druk bandjes. (**)

De Evo Ks, de kleinere versie van de Evo K, gaat uit productie. De herziene Evo R blijft in productie.

Op de kopfoto staan verscheidene Go-One velomobielen, maar geen Evo Kx! (foto's van Go-One.de)
* gewijzigd van df XL naar df.** dit zou kunnen wijzigen (voorzichtig geformuleerd). Zie de link die Marc hieronder heeft geplaatst.

Reacties

pietandringa op di 28 okt 2014 om 10:13

"Geschikt voor rijders tot 1,90", is dus geen echte concurrent voor de DF XL waar Ymte met zijn lengte van 2 meter in past en ondergetekende met 1,95 en een binnenbeenlengte van bijna 100 cm.

teuben op di 28 okt 2014 om 11:13

Ik zou wel eens per velomobiel de snelheid (km/u) afgezet het tegen vermogen (watt) willen zien. Op die manier zou je verschillende velomobielen met elkaar kunnen vergelijken. Dat geeft mij meer info dan de aanname dat dit "een snelle fiets" is.

TeJayLigFts op di 28 okt 2014 om 12:58

@Piet: 'dit beperkt het potentieel koperspubliek voor de Evo Kx natuurlijk aanzienlijk' ;)
Piet je hebt gelijk! Niet de df XL maar de df is de concurrent.

@Chris, de Evo K(s of x) is niet echt bedoeld als toerfiets. Hier wordt bedoeld dat er voor geen dikkere banden (Shredda's) op kunnen. De wielkasten zijn te krap voor dat soort banden.

pietandringa op di 28 okt 2014 om 13:46

@Chris: een goed opgezette vergelijkende test tussen een groot aantal velomobiels zou fantastisch zijn, maar lastig te organiseren denk ik.

Mits je een velomobiel met goede stroomlijn hebt, wordt de snelheid vooral gemaakt door makkelijk kunnen accelereren en snel kunnen doorfietsen in bochten. De DF scoort in al deze opzichten zeer goed en de ervaringen spreken voor zich. Het beste kun je natuurlijk zelf een proefrit maken.

TeJayLigFts op di 28 okt 2014 om 16:16

Voor de liefhebbers: een vergelijking met foto's tussen de Milan - DF XL - M - Evo K!
En de DF en de Mango.

mavawa op di 28 okt 2014 om 19:14

@Theo: het is nog niet zeker of de voorwielkasten van de Evo-Kx alleen voor smalle banden bestemd zullen zijn. Beyss vraagt welke voorkeur de velomobilforum.de lezers hebben, alle leden mogen stemmen: smaller of breder.

TeJayLigFts op wo 29 okt 2014 om 07:56

@Marc: deze discussie was mij nog ontgaan. :(

MeH op wo 29 okt 2014 om 18:34

Het klinkt uitstekend als specificatie, zeker omdat ik 1,87 m. ben. Ik verwacht een fiets die erg vergelijkbaar is met de DF.

Een belangrijk facet waar ik weinig zicht op heb is hoe de Evo K's zich manifesteren in het forenzen gebruik. Zijn ze voor dat gebruik net zo degelijk en doordacht (op drempels b.v.) als de Quest, Strada en naar mijn inschatting DF's? Ik heb daar in blogs wel eens wat kritisch over gelezen...

Misschien toch eens een bezoekje aan wagen.

allewedera7 op wo 29 okt 2014 om 20:25

Ik ben sinds begin dit jaar een zeer enthousiast gebruiker van de Evo K. Ik ben ongeveer 1.90 m lang en pas met gemak in de fiets, en heb dan nog ca 4 cm over bij de knieeen. Mijn inschatting is dat grotere personen ook wel in de fiets passen. Wel is de K wat krap bij de schouders, maar dat is bij de Kx dus opgelost. Drempels rij ik gewoon overheen, no problemo, nog nooit de grond geraakt. Je mag rustig de bodem van mijn Evo vergelijken met mijn Alleweder A7 (die dus hoog op de poten staat). Even weinig krassen. Ik denk dat de Kx zelfs een nog betere fiets is dan de K, waar bij een paar kritiekpuntjes mijnerszijds zijn aangepakt. Ik denk met name aan de kettingafscherming. (bij forenzen geen last van overigens) Ik ga zeker de Kx uitproberen, en vermoedelijk bestellen, want ik kan mij een betere fiets nauwelijks voorstellen, maar dat is persoonlijk he.
@Chris : De uitslagen op het WK geven denk ik wel een goed beeld.
@Theo : Touren gaat uitstekend met de Evo. (Tractorbanden zijn daarbij niet nodig)

pietandringa op do 30 okt 2014 om 09:08

@Rudolf: dan staat de Evo K hoger op zijn "pootjes" dan de DF, want in diverse ervaringsberichten lees ik dat die de grond wel vaak raakt. De vraag is hoe erg dat is, maar ik zou er nerveus van kunnen worden.

allewedera7 op do 30 okt 2014 om 19:28

@Piet
Mijn ervaring (ook een ervaringsbericht) is dat ik de bodem niet raak. Toegegeven ik doe er niet echt mijn best voor. Doe je dit wel dan zul je met elke velomobiel de bodem kunnen raken. De bodemspeling van mijn fiets is 11 Cm, en komt aardig overeen met de meeste andere fietsen. Je kunt de vering overigens nog wat instellen om de fiets wat anders op zijn pootjes te zetten.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.