Nederlands English Français Deutsch
Werkzeuge 0Kommentare

Paastreffen XXI

Erstellt am 15 August 2019 17:17 von wakkermans , aktualisiert am 06 Februar 2020 23:57 von wakkermans

Anders, De Nieuwe Hof, Otterlo, Freitag 10 April 2020.

Het bevalt prima bij De Nieuwe Hof. Wat niet stuk is hoeft niet gerepareerd, dus het recept van vorig jaar blijft staan. Vrijdag aankomst en half-verzorgde maaltijd. Zaterdag aankomst laatkomers, buitenspellen en lekker eten. Zondag toertocht en weet-nog-niet-wat-voor maaltijd. Maandag terug naar huis en blogs bijwerken.

Bekijk hier het vrolijke Paastreffen 2020 logo van Harry Gijsman.

Om te beginnen drie oproepen voor hulp:
1. (hulp gevonden) Veluwe experts gezocht voor de toertochten.
2. Wie heeft het buitenspel Kubb en neemt het mee?
Gezelschapsspellen voor zaterdagavond zijn eveneens heel welkom.
3. Kok of catering-manager gezocht voor de zondagavond. Onze vaste kok blijft actief op vrijdag en zaterdag, maar wil wel een avondje vrij.

Programma

Vrijdag is vanaf 16:00 de groepsaccomodatie open. Traditiegetrouw gaat er een groep bij de Harskampse Chinees eten. Wie goedkoper uit wil zijn kan zich inschrijven voor een incomplete pastamaaltijd. Incompleet betekent dat er alleen een pan pasta en tomatensaus gemaakt wordt. Wil je vlees(vervanger), een toetje of een voorafje, breng dat dan mee en maak het klaar in de keuken.

Zaterdag zijn er diverse activiteiten die door de deelnemers zelf georganiseerd worden ('wie gaat er mee naar ...'), kijk in de ligfiets.net agenda. Zaterdagmiddag gaan we op het voetbalveldje achter het groepsverblijf het spel Kubb spelen (zie oproep 2). Vanaf een uur of vijf zal kok Marieke een snijploeg samenstellen om gezamenlijk een lekkere maaltijd te bereiden.
's-Avonds volgt dan het onderdeel 'Spellen spelen met vreemde snuiters', waarbij je een gezelschapsspel speelt met mensen die je nog niet (zo goed) kent. Dit onderdeel is net als alle andere onderdelen geheel vrijblijvend, je kunt je ook net als vele anderen met je (zelfmeegebrachte) biertje in je stamkroeg wanen.

Zondag zijn er toertochten in drie smaken: een scheurvariant voor doorfietsers, een kletsvariant voor gezelligheidsrijders en een gezinsrit voor wie lekker vaak wil stoppen onderweg. Daarna wordt er weer gekookt, maar we weten nog niet precies wat en hoe (zie oproep 3).

Maandag leveren we de accomodatie veegschoon op en keert iedereen zo veel mogelijk samenfietsend huiswaarts.

Toertochten op Paaszondag

De voorbereiding voor de toertochten is in volle gang. Uitgangspunt is dat alle tochten langs het Survivalrunparcours in Hoenderloo lopen.

Hier een ruw idee voor de scheurroute. Voor de heenweg tot het survivalrunparcours, zie Google Maps (51 km, 230m klimmen) en voor de terugweg (28 km, 100m klimmen), zie Google Maps voor street view, of Fietsrouteplanner voor GPX export.

En hier een ruw idee voor de kletsroute: heenweg (45 km, 170m klimmen) tot het survivalrunparcours en terugweg (22km, 90m klimmen). Als je terug met de gezinsroute meegaat is het 10 km korter.

Waarschijnlijk wordt er geluncht door de scheurders en kletsers bij De Zevensprong.

De gezinsroute is 37 km lang met 100 m klimmen, zie Google Maps voor streetview, en Fietsrouteplanner voor GPX export. Deze tocht houdt lekker vaak een pauze op plekken waar ook voor de in-de-fietskarzitters wat te doen is. De eerste stop is na 9 km bij uitkijktoren Kootwijkerzand, de tweede na 16 km bij Radio Kootwijk waar we een kleine lunch nuttigen, de derde na 25 km bij Survivalrunparcours Hoenderloo, de vierde na 26 km bij "IJs van Co", en de vijfde na 33 km op een geheim weggetje waar nooit iemand komt.

Praktische informatie

Je kiest zelf bij de inschrijving aan welke onderdelen je mee wilt doen, en hoeveel nachten je wilt blijven slapen. Voor het slapen heb je ofwel je eigen tent en kampeerspullen nodig, ofwel je slaapt op een van de drie slaapzalen. In dat geval breng je een slaapzak en hoeslaken mee. De slaapzalen zijn in een apart gebouw, los van de verblijfsruimte. Bestek en borden zijn op locatie aanwezig. Wij zorgen voor thee/koffie, maar voor alle het andere drinken, ontbijt en alcoholhoudend spul zorg je zelf, er is een Spar supermarkt in Otterlo (2 km), open op vr./zat. tot 19:00, of de Plus in Harskamp, open vr. tot 21:00 en zat. tot 20:00. Als je niet meedoet met de gezamenlijke maaltijden kun je je eigen kostje koken, dat mag ook in de keuken op tijden dat er geen groepsmaaltijd bereid wordt.
Wil je alleen meedoen met de toertocht maar niet overnachten? Dat is prima. Als je een auto parkeert op de boerderij, schrijf je dan in als dag-gast.

De inschrijving opent half maart.

Deelname aan alle activiteiten van de NVHPV geschiedt op eigen risico.Anmeldung

Die Anmeldung ist derzeit nicht möglich.

Kommentare (0)

Ligfiets.net 2.0

Inhalte der Webseite

E: redactie@ligfiets.net

Technik der Webseite

E: webmaster@ligfiets.net

NVHPV

E: nvhpv@ligfiets.net
T: +31 172 23 34 52
KvK: 40259675
Mehr Information
Mitglied werden und beenden