Nederlands English Français Deutsch
Werkzeuge

Hoe kan ik m'n ligfiets meenemen met/op/achter een auto?

Datum 30 April 2013 12:44

antworten (1)

Daar zijn tal van mogelijkheden voor.
Een paar om te beginnen:

Via Sinner worden er twee dragers op de markt gebracht van Twinny Load. Een voor een fiets, een voor twee tweewielers of een driewieler. Zie de site van Sinner.

Je kunt zelf een draagsysteem in elkaar lassen, maar als je dat van plan was zocht je deze vraag waarschijnlijk al niet op,

Je kunt een "knijper" op de trekhaak zetten, bij sommige ligfietsen werkt dit erg goed. De achtervork staat dan mooi stabiel op de ene draagarm, en het frame op de andere. Wat sjorbandjes en klaar.

Ook een drager die de fiets klemt via de crank kun je vaak gebruiken. Zet een (sterk en veerkrachtig, bijv. essenhouten) balkje in de plaats van de crank, en bind daar met sjorbandjes je fiets aan vast. De banden staan dan op de normale manier in gootjes.

Condor en Hawk maken ook dragers met een beugel met aan het eind een frame-klem. Die kunnen vaak ver genoeg open om het frame vast te klemmen. Kijk en pas maar eens bij een goede (lig-)fietsenmaker. Die hebben deze dragers vaak op een rek in de winkel staan.

Heb je nogt een andere oplossing, dan graag sturen aan accessoires@ligfiets.net. Je kunt ook kijken bij accessoires, daar proberen we ook een overzicht te laten zien. Groet van Paulus

20 Jul 2002 00:00

Ligfiets.net 2.0

Inhalte der Webseite

E: redactie@ligfiets.net

Technik der Webseite

E: webmaster@ligfiets.net