Nederlands English Français Deutsch
Werkzeuge

Ligfietskwartet

Veröffentlicht am 10 April 2004 00:00 (109 mal angesehen) 0Kommentare

Op een duits ligfietsforum werd een link gevonden naar een kwartet spel. Nu ook in het engels te verkrijgen en gratis. Even printen, knippen en spelen, genoeg te doen dus voor een lang paasweekeinde. Het paasweekeinde is voor de zeer enthousiaste ligfietser de periode om het paastreffen te bezoeken. Dit heeft de krant gehaald: http://groups.yahoo.com/group/ligfiets/message/40364 In het uitgebreide bericht wat spelvarianten.

Een vertaling van een manier om dit kwartet op een andere wijze te gebruiken is het volgen van de regels in het bericht http://f21.parsimony.net/forum37385/messages/45440.htm (in het engels, de nederlandse vertaling volgt hieronder)

Deel de kaarten uit aan alle spelers (tenminste twee) houd ze op een stapeltje. Je speelt alleen met de bovenste kaart. Degene die begint kiest een categorie en vertelt de waarde van zijn kaart. Degene met de hoogste waarde in de categorie wint.
Degene die heeft gewonnen krijgt de bovenste kaarten van de andere spelers en plaatst deze in zijn eigen stapel. Hij kiest een nieuwe categorie uit. Dit herhaalt zich totdat iemand drie kaarten over heeft. Hij mag dan een kaart uitzoeken waarmee hij de volgende ronde doorgaat en de proceduren van de hoogste waarde wordt weer herhaald. Het spel eindigt wanneer iemand alle kaarten heeft.
Regels welke fiets beter is, het laagste gewicht, voorvering telt zwaarder dan achtervering, zithoogte kan nog worden bediscussieerd, materiaal van het frame: Carbon is beter dan titanium, waarbij titanium weer beter is dan aluminium, welke weer beter is dan staal. Ook de duurste fiets wint. Als twee fietsen op delfde weging van faktoren uitkomen en die dus gelijk zijn zullen de kaarten gegeven worden aan degene die het volgende rondje wint....

Helaas kan de plazaredactie geen uitgebreide discussie of aanvullingen op de regels publiceren. Misschien dat een aantal mensen op de mailinglijst daar wel iets mee wil doen.

Zie ook:

Redactie

Kommentare (0)

Ligfiets.net 2.0

Inhalte der Webseite

E: redactie@ligfiets.net

Technik der Webseite

E: webmaster@ligfiets.net