Nederlands English Français Deutsch
Werkzeuge

Ligfietsspecialisten introduceren voordelige fiets

Veröffentlicht am 09 März 2006 00:00 (206 mal angesehen) 0Kommentare

Om een grotere groep mensen aan het ligfietsen te krijgen is een ligfiets nodig van onder de duizend euro, zo besloten de samenwerkende ligfietsspecialisten eind vorig jaar. Hierop volgde een voorstel van Ligfietsshop Tempelman en Challenge om samen een eenvoudig afgemonteerde Mistral te produceren. Om de beoogde prijs te halen hebben de deelnemende specialisten kapitaal verzameld om afname van de eerste 60 fietsen te garanderen.

Volgens Dineke Tempelman van de gelijknamige Ligfietsshop verschuift de aandacht van potentiele ligfietsers. Vroeger koos men voor de ligfiets om zijn snelheid, tegenwoordig is er meer interesse voor dagelijkse gebruiksfietsen. De belangstelling voor het ligfietsen is in orde, veel mensen willen graag gaan ligfietsforenzen, maar ze haken vervolgens af bij het zien van de prijzen. Die beginnen bij ongeveer 1500 euro. Te veel voor mensen die op zoek zijn naar een cadeaufiets van hun werkgever.

De fiets wordt in een samenwerkingsverband tussen Challenge en Ligfietsshop Tempelman geproduceerd, en verkocht onder de naam Fuenda. De fiets krijgt een aluminium frame, 8 versnellingen, en noodzakelijke stadsattributen zoals bagagedrager, spatborden en standaard. Voorlopig is hij alleen bij deelnemende ligfietsspecialisten te koop. De Fuenda wordt officieel geintroduceerd tijdens de Fiets-RAI op 18 t/m 21 maart.

Omdat CycleVision dit jaar naar verwachting een veel breder publiek zal trekken, denken de specialisten dat veel nieuwe mensen kennis zullen maken met ligfietsen. Daarom willen ze juist deze zomer beschikken over hun nieuwe troefkaart. Als de fiets zijn verwachtingen waarmaakt worden er wellicht andere modellen toegevoegd om de doelgroep te vergroten. Het woord 'kinderfiets' is al gevallen.

Zie ook: M5 20/20 Fatty, op dit moment een van de voordeligste ligfietsen.
En zie ook het initiatief van de andere ligfietsproducenten om een groter publiek te bereiken, meer hierover volgende week op ligfiets.net

M5 20/20 Fatty

M5 20/20 Fatty

Redactie

Kommentare (0)

Ligfiets.net 2.0

Inhalte der Webseite

E: redactie@ligfiets.net

Technik der Webseite

E: webmaster@ligfiets.net