Nederlands English Français Deutsch
Werkzeuge

Fietsroutenetwerk onverminderd populair

Veröffentlicht am 04 Mai 2010 10:17, aktualisiert am 05 Mai 2010 18:09 (620 mal angesehen) 2Kommentare

De site fietsberaad geeft een aantal nieuwtjes over fietsroutes. Het gebruik van het bewegwijzerde knooppuntennetwerk en de uitgezette fietsroutes is zeer populair. Ook komt er een meldpunt voor verdwenen of onduidelijke knooppunten.

Het meldpunt voor het fietsroute- en knooppuntennetwerk dat uiteraard allerlei regio's overschrijdt moet aanstaande zomer in de lucht komen.

De nieuwsbrief van Fietsberaad geeft verder aan dat maar liefst een kwart van de Nederlanders de bordjesroutes volgt. Het gebruik en de populariteit is dus enorm!

De routes leveren wisselende ervaringen op, zoals in Oost-Vlaanderen waar de situatie zo te lezen af en toe wel verbetering kan gebruiken.
Ervaringen van Nederlandse ligfietsers zijn te vinden in deze serie berichten op de LML (ligfiets mailinglijst) oftwel de google group ligfiets.

Ook leuk, op Youtube staat een filmpje hoe een paar Nederlandse liggers de planning van hun fietsroute hebben aangepakt.

Redactie

Kommentare (2)

jack

De redactie kreeg nog een tip binnen die de kwaliteit van de fietspaden laat zien, met name in België http://fietsbult.wordpress.com/

Is wel het bekijken waard!

jack, 04 Mai 2010 20:53

avatar

Wel handig voor mensen met een iPhone: de applicatie 'Fietsknoop'. In deze app kun je op een kaartje (heel NL)meerdere knooppunten aantikken, waarna daar een route van wordt gemaakt. Op een apart blad worden dan de knooppunten op een rijtje gezet, met de onderlingen afstanden en de totaalafstand. Het enige wat je hoeft te doen is dus de knooppunten op een papiertje te zetten. Heeft mij al meerdere malen uit de brand geholpen als de gps mij bijv. een onfietsbaar zandpad op wilde sturen. Even de telefoon erbij, het meest nabije knooppunt zoeken, volgende knooppunt(en) zoeken op de gps route, en de 'omleiding' is klaar.

Jan sr

Jacoba18, 07 Mai 2010 09:27

Ligfiets.net 2.0

Inhalte der Webseite

E: redactie@ligfiets.net

Technik der Webseite

E: webmaster@ligfiets.net