Nederlands English Français Deutsch
Werkzeuge

Zomerse race in Groningen

Veröffentlicht am 05 Oktober 2010 15:49, aktualisiert am 07 Oktober 2010 16:52 (1211 mal angesehen) 0Kommentare

Afgezien van een knullig geparkeerde auto, stond niets het rijden van hoge snelheden in de weg. Echt in de weg stond hij ook niet (meer). De deelnemers, 29 in getal, en een x-aantal toeschouwers genoten van een zonnige middag met een mooie wedstrijd.

Het eerste onderdeel, 'snelste ronde', leverde een forse verbetering op van het baanrecord uit 2008. Het werd door Ymte met circa 4km/u verbeterd naar 60,4km/u gemiddeld, een tijd van 1:35:992.

Het criterium, 25 rondes voor de snelste deelnemer, had een opmerkelijk begin. Eén van de snelste mannen van dit seizoen trapte zijn neuspijp bij de start uit het frame. De rest van het veld rolde terug in positie en kwam bij poging twee wel goed weg. De onfortuinlijke deelnemer starte met enkele rondes achterstand, dat koste hem een plek bij de eerste vijf.

Het veld reed verspreid over de ruime baan en her en der werden groepjes gevormd. Het waaide flink en samen sta je sterker. Vooral achterop de baan stond de wind pal van voren. Toch reed de top rond met snelheden rond de 50km/u. Maar ook de minder snellen deden, aan hun rode hoofden te zien, flink hun best.

Het gebruikelijke slotonderdeel in Groningen is de estafette. Die telt nergens voor mij, maar is wel heel leuk. Het doorgeven van de transponder gaat wel eens mis...


De volgende, tevens laatste, wedstrijd van de zomercompetitie is LEL op 17 oktober.

Redactie

Kommentare (0)

Ligfiets.net 2.0

Inhalte der Webseite

E: redactie@ligfiets.net

Technik der Webseite

E: webmaster@ligfiets.net

NVHPV

E: nvhpv@ligfiets.net
T: +31 172 23 34 52
KvK: 40259675
Mehr Information
Mitglied werden und beenden