Nederlands English Français Deutsch
Werkzeuge

Verplichte fietshelm?

Veröffentlicht am 18 Dezember 2010 11:30, aktualisiert am 18 Dezember 2010 11:30 (774 mal angesehen) 4Kommentare

Onderaan de homepage van Veilig Verkeer Nederland (VVN) staat een enquête naar de consequenties van een verplichte fietshelm. Iedereen mag daar op stemmen, dus ook mensen die niet fietsen. Dat is natuurlijk een beetje vreemd.

Vandaar dat het slim is juist als fietser op deze stelling te gaan stemmen, opdat de mening van fietsers boven komt drijven. Onderzoek uit Australië wijst uit dat het fietsgebruik met 30 – 40 % daalt bij een verplichte fietshelm…..

Redactie

Kommentare (4)

MaartenSneep

De enquete lijkt inmiddels gesloten.

MaartenSneep, 18 Dez 2010 18:33

twilwel

Enquete is (nog) niet gesloten! Stem door eerst op "Als de fietshelm verplicht wordt, ga ik minder fietsen." te klikken.

twilwel, 18 Dez 2010 23:41

ligfries

Hoewel de stand redelijk de goede kant op gaat, is dit natuurlijk weer een perfect voorbeeld van het verkeerd opstellen van een enquete (ontkennende stelling - minder fietsen - ) die dan een positief antwoord vereist. Bovendien zijn internetenquetes ontzettend makkelijk te beinvloeden :-) en daardoor feitelijk waardeloos. Helaas wordt er wel vanalles aan zo'n enqueteuitslag opgehangen :-(

ligfries, 19 Dez 2010 10:45

MaartenSneep

@H@rry: Toen ik voor t' eerst ging kijken, kreeg ik direct een uitslag te zien, en geen klikbare opties om een mening duidelijk te maken.

@Kees: en hoe hiermee om te gaan? Negeren, massaal stemmen, zelf een stemrobot inzetten? In elk geval de eerstvolgende keer dat VVN komt met een resultaat van een onderzoek een stevige dosis zout toevoegen.

MaartenSneep, 20 Dez 2010 13:07

Ligfiets.net 2.0

Inhalte der Webseite

E: redactie@ligfiets.net

Technik der Webseite

E: webmaster@ligfiets.net