Nederlands English Français Deutsch
Werkzeuge

Twitter een fruitmand

Veröffentlicht am 18 Februar 2011 00:00, aktualisiert am 20 Februar 2011 12:26 (463 mal angesehen) 1Kommentare

Het was ontzettend onverwacht dat de ligfietser die twittert onder de naam @struikelaar naar het ziekenhuis moest voor zijn rug. Het sociale netwerk Twitter werd gecombineerd met Google docs en daar werd geheel in stijl een fruitmand gebracht.

Op Twitter zitten nu een flink aantal ligfietsers over hun geluk en ongeluk te verhalen binnen de marges van de 140 tekens. Vaak lyrische korte berichten over hun fiets, tochtje of spulletjes. Maar ook kom je persoonlijke meningen of leuke links naar berichten op internet tegen. Ook de ellende komt langs. Zo lag een van de twitteraars onverwacht met rug klachten in de operatie kamer. Om daarna zich te vervelen op het ziekenhuisbed.

Daarop volgde een actie die werd aangevoerd door @algra. Zij stuurde haar "followers" een direct bericht, of ze mee wilden doen aan een fruitmandje voor deze arme man. Massaal werd daar gehoor aan gegeven.Zo'n 20 twitterende ligfietsers wilden wel mee doen. Een volgende slimmigheidje was een Google Document die gedeeld werd met de deelnemers en waar bijgehouden werd wie mee deed. Ook kon je in het document een kort bericht aan de zieke richten. Later werden deze berichten bij de fruitmand gevoegd. En daarna nog wie er betaald had....

@basdemeier was bereid om de fruitmand te brengen. En als je @basdemeier een beetje kent, kwam daar ook een foto bij. Die natuurlijk op Twitter werd gezet.

Het verhaal is rond met 3 dank berichten van @struikelaar. Ook via Twitter natuurlijk.

Ibo op zijn ziekenhuis bed, met de fruitmand op het kastje.

Ibo op zijn ziekenhuis bed, met de fruitmand op het kastje.

Redactie

Kommentare (1)

NoStress

Zie hier een van de leuke dingen van Twitter.
Wat een enorm positief stukje Redactie!
En natuurlijk sterkte aan @struikelaar.

NoStress, 18 Feb 2011 14:40

Ligfiets.net 2.0

Inhalte der Webseite

E: redactie@ligfiets.net

Technik der Webseite

E: webmaster@ligfiets.net