Nederlands English Français Deutsch
Werkzeuge

Brit het snelste in Groningen

Veröffentlicht am 27 September 2011 12:00, aktualisiert am 11 September 2019 13:53 (1928 mal angesehen) 1Kommentare

Niet een grote man in een Quest, maar een kleine man in zijn 'Beany', was duidelijk de snelste tijdens de wedstrijd in Groningen. Hij (Lee, edit) moest de ferry halen en deed daarom alleen mee aan het criterium. Maar voor die ene wedstrijd had hij wel zijn snelste fiets meegenomen. Dit gecombineerd met het ophalen van zijn Quest die net terug was van ROAM.

start gron11

Ook Harry was er met zijn Mango die net uit de zeecontainer kwam. Even als Wilfred en Jörg met zijn Evo R. Deze wedstrijd is, samen met Rütenbrock, de Eems-Dollard competitie. Mede dat zorgde voor acht Duitse deelnemers. De top drie van deze cup werd gevormd door Marco, Heinz en Peter.

Het criterium werd gewonnen door Lee in zijn streamliner Beanie met een gemiddelde van 56,3km/u. Alwin werd tweede en derde Francis. Stefan viel net naast het podium omdat vlak voor de finish de ketting van Q89 eraf ging. Martijn haalde net geen 45 gemiddeld op zijn Thijss 209 roeifiets en werd 13e.

De tijdrit over één ronde werd gewonnen door Alwin met een gemiddelde van 56,9km/u. Tweede Francis en derde Jörg. Marco wist met 51,3 een vijfde plek te veroveren op zijn ongestroomlijnde de M5 CHR.

Het afsluitende onderdeel is in Groningen altijd een estafette. Al rijdende een transponder overgeven blijft garant staan voor mooie scénes op het rechte stuk.


Goed nieuws voor zij die rijden zonder vering: Voor volgend jaar staat groot onderhoud gepland aan de baan. De boomwortels bij bocht twee zullen dan weer glad gestreken worden.

De volgende wedstrijd van de zomercompetitie is LEL op 16 oktober.

Redactie

Kommentare (1)

avatar

Hereby I want to congratulate Lee Wakefield with his winning speed.
He came, he saw and he conquered so to say.
Not only did he prove small people can also be the fastest, he showed winning is not just a matter of investing cash in existing produktion models and supplies.
Way to go!

MichielAdriaan, 29 Sep 2011 13:12

Ligfiets.net 2.0

Inhalte der Webseite

E: redactie@ligfiets.net

Technik der Webseite

E: webmaster@ligfiets.net