Nederlands English Français Deutsch
Werkzeuge

Twee procent leden bezoekt algemene ledenvergadering

Veröffentlicht am 08 März 2015 22:00, aktualisiert am 08 März 2015 22:38 (868 mal angesehen) 9Kommentare

De algemene ledenvergadering in Hoevelaken werd door 30 leden inclusief het bestuur bezocht. De vergadering had een avondprogramma en bood de mogelijkheid om te blijven slapen.

De belangrijkste zaken die behandeld werden op de ALV waren het jaaroverzicht, de F12 en de aanschaf van 25 nieuwe transponders, wat met een grote meerderheid werd aangenomen. De huidige transponders zijn te oud geworden. De contributie wordt niet verhoogd. Het aantal leden is sinds 2010 iets afgenomen, naar circa 1500 leden. Hiermee is de NVHPV de grootste ligfietsvereniging ter wereld.

Omdat er geen leden waren die zich kandidaat hebben gesteld waren er geen wisselingen in het bestuur.

Zomercompetitie 2014

De winnaars van de zomercompetitie 2014 zijn Daniël W. Fenn en Marjon van der Kraats. Laatstgenoemde kwam persoonlijk haar prijs, een gegraveerd glas, in ontvangst nemen.

Jubileumestafette

De jaarvergadering was tevens het begin van de jubileumestafette in het kader van het dertigjarige bestaan van de NVHPV. Voorzitter Kees van Malsen droeg het estafettestokje, dat geen stokje is, over aan Belle Prinssen die 'het estafette-ding', zoals het al gauw als bijnaam kreeg, naar Dronten zal fietsen. Hier wordt het overgedragen aan de vertegenwoordiger van Noord-Holland.

Uitgebreidere verslagen van de ALV en de activiteiten er omheen vind je op onderstaande blogs:

Redactie

Kommentare (9)

mvdillen

EstafetteKetting zou ik m noemen. Of heeft iemand een betere naam? Is af te korten tot EK, en dat levert mooie vragen van omstanders. Wij hebben dit jaar een EK!

mvdillen, 09 Mrz 2015 09:10

lighans

Waren er niet ooit 2000 leden?
Ik had er natuurlijk bij moeten zijn om de vraag te stellen of er bekend is wat de reden is van een ledendaling. Belle noemt het in haar verslag dat het aan de crsis ligt. Dat verklaart niet geheel waarom het daarvoor hoger was. Als je leden wilt werven is het goed om te bedenken waardoor ze vertrekken. Mijn 2 centen.

lighans, 09 Mrz 2015 11:40

Jumped

Ook genoemd is de afname van het aantal cadeau-abonnementen. En ik meen mij van een eerdere ALV te herinneren dat er recent ook actiever is gehandhaafd op niet betalende leden.

Jumped, 09 Mrz 2015 17:25, geändert am 09 Mrz 2015 17:25

ligfries

2000 leden hebben we nooit helemaal gehaald. Ik zal voor de volgende Ligfiets& hier wat dieper op in gaan.

ligfries, 09 Mrz 2015 23:12

GerardPoels

Ik ben net, ondanks de crisis weer lid geworden (heb trouwens nog geen mail teruggehad ter bevestiging...)

GerardPoels, 10 Mrz 2015 16:12

dbaron

Ik heb ook geen reactie gehad toen ik mijn lidmaatschap opzegde na 24 jaar.
Het is wel verwerkt gezien het feit dat ik de laatste uitgave niet meer heb ontvangen.
Het ga jullie goed!

Dries Baron

dbaron, 11 Mrz 2015 12:55

ligfries

Gerard, welkom terug bij de vereniging. Dries, het ga je goed.

Het aan- en afmelden van leden is geen geautomatiseerd proces. En juist rondom de jaarwisseling is het aantal opzeggingen en aanmeldingen het grootst, naast de gebruikelijke verhuizingen en zo. Hoewel we graag iedereen een persoonlijk welkom en persoonlijk afscheid zouden sturen is dat bij de huidige beschikbaarheid van vrijwilligers en bestuursleden helaas niet mogelijk. We zijn bezig wijzigingen aan te brengen die het eenvoudiger maken, maar zover is het nog niet. Wie ons hiermee wil en kan helpen is welkom. Neem dan even rechtstreeks contact op.

ligfries, 11 Mrz 2015 18:57

GerardPoels

@Kees van Malssen: Maar in de melding die je ziet nadat je je hebt opgegeven staat dat je een mail krijgt met de betalingsgegevens etc. Die verwacht je dus, en daar wacht je dus op. Is echter nog niet binnengekomen...

GerardPoels, 11 Mrz 2015 20:37, geändert am 12 Mrz 2015 19:45

GerardPoels

Jammer, maar na 7 weken wachten heb ik ondanks meerdere toezeggingen nog geen nota en ligfiets& nr 1 ontvangen. Ik heb mijn lidmaatschapsaanmelding inmiddels teruggedraaid. Ik fiets ook lekker op de ligger zonder lidmaatschap.
Dit soort zaken lijken me niet bevordelijk voor het ledenaantal...

GerardPoels, 18 Apr 2015 15:02

Ligfiets.net 2.0

Inhalte der Webseite

E: redactie@ligfiets.net

Technik der Webseite

E: webmaster@ligfiets.net