Ligfiets& 2015-5

Gepubliceerd op

Inmiddels is duidelijk dat het laatste Ligfiets& nummer van 2015 (2015-5) niet op papier zal verschijnen. We maken het blad daarom als download beschikbaar.

Je kunt het nummer via deze link downloaden. Niet alle leden bezoeken deze site. Ik wil jullie dan ook vragen om dit bericht langs alle beschikbare kanalen te delen.

Reacties

MichielAdriaan op vr 22 jan 2016 om 20:01

Wow, dat is goed nieuws! Goed voor het milieu, goed voor de uitpuilende boekenkast!

paulvanroekel op vr 22 jan 2016 om 20:40

Ok, maar iets meer toelichting over hoe dit zo komt zou wel prettig zijn....

GerardPoels op vr 22 jan 2016 om 21:11

Kan ik als ex lid ook nog eens genieten van het blad.... :-)

peterb2 op vr 22 jan 2016 om 21:58

@Paul van Roekel, even de pdf downloaden, openen en lezen - de antwoorden op je vragen staan er in.
@redactie, @maarten, jammer dat het niet is gelukt om meer mensen te laten helpen, zodat je het vele werk niet alleen zou hoeven doen. Grote dank voor je enorme inzet. Benieuwd hoe zich dit komend jaar gaat ontwikkelen. Succes!

MaartenSneep op vr 22 jan 2016 om 22:25

De reden waarom dit blad niet op papier terechtgekomen is staat niet in dit blad. Het heeft wel te maken met de hoeveelheid vrijwilligers, maar wellicht op een andere manier dan direct in het blad te vinden is. Details zullen op de ALV vast aan de orde komen.

Overigens zijn meer vrijwilligers nog steeds zeer welkom. Bedankt voor de voorzet!

MichielAdriaan op za 23 jan 2016 om 15:33

Ik zie niet in waarom NVHPV leden die niet op de ALV komen minder zouden mogen weten dan diegenen die dat wel doen. Of zelfs een beperkt deel daar van.
Zoals hoeveel er in de verenigingskas zit, waar dit op de rekening staat en waar het aan uitgegeven wordt. Dat is zelfs van Soestdijk gekend!

MichielAdriaan op zo 24 jan 2016 om 10:46

Erg interessante artikelen over nieuw composiet versterkingsweefsels gebruikt in Dronten en over hun composietwielen!
Ik weet nu meer van de geheimen uit de keuken van de velomobielbouwers dan die van de NVHPV. Laten me die eerste nu ook meer interesseren? Top!

rvwaveren op zo 24 jan 2016 om 16:29

Het blad van onze vereniging is een
reden voor lidmaatschap. Bied het voor niets aan dan kost dat leden. Dat scheelt inkomsten wat weer tenkoste gaat van de vereniging cq het blad. Kortom een neergaande spiraal.
Groet Ronald v Waveren

MichielAdriaan op zo 24 jan 2016 om 17:52

Nee hoor Ronald. Voor mij was de onmogelijkheid het blad online te kunnen lezen juist een reden te meer mijn lidmaatschap op te zeggen!

ligfries op zo 24 jan 2016 om 22:33

@Mick: alles wat op de ALV naar voren komt, zal ook gedeeld worden met de overige leden. Wees niet bang. En alle cijfers zullen deze keer weer beschikbaar zijn voor alle leden.

MichielAdriaan op ma 25 jan 2016 om 17:16

Ah, mooi, ik kan weer inloggen hier!
Heb wat over dit onderwerp op mijn blog gezet: http://mick-eigenfietsnl.blogspot.nl/2016/01/beveiligde-verbinding-weg.html

toni op vr 29 jan 2016 om 08:38

Ik was er al snel achter dat een blad dat opgemaakt is om te lezen van papier niet lekker leest vanaf een beeldscherm. Daarom heb ik vandaag de pdf naar de printer gestuurd.


Helaas had de printer in eerste instantie niet door dat dit blad in liggend formaat is opgemaakt. Daardoor werden er twee pagina's op een vel gedrukt. Ik wordt al wat ouder, en mijn ogen vinden dat ook al niet lekker lezen. (Een van de reden dat ik een ligfiets heb is het comfort.)

Nadat ik het blad voor de tweede keer naar de printer had gestuurd kwam ik er achter, dat mijn computer of de printer heel veel karakters niet kent en heeft vervangen door een vierkantje. Ook deze variant is dus niet te lezen.


Weet iemand wat ik allemaal moet downloaden om mijn geliefde magazine leespaar op papier te krijgen met een Windows 7 computer en een Cannon MF8200C?


Verder hoop ik dat dit de laatste keer is dat we het blad in "IKEA" vorm krijgen. Als het al gaat lukken om het blad een beetje fatsoenlijk op papier te krijgen zal dat ten minste honderd afdrukken hebben gekost (niet echt lekker voor het milieu) waarbij de papierkwaliteit en de drukkwaliteit aanzienlijk minder zal zijn dan ik gewend ben.

MaartenSneep op vr 29 jan 2016 om 20:09

Wees gerust Toni, de “IKEA-uitgave” is wat mij betreft niet voor herhaling vatbaar.

TeJayLigFts op za 30 jan 2016 om 13:47

IKEA-oplossing?!
Ik heb Adobe Acrobat Professional 8. Ik kan via Opslaan als… het blad opslaan als jpeg. En dan wel m.b.v. Instellingen bij Conversie de resolutie op tenminste 118,11 pixels/cm zetten (anders is de tekst te dun en te kartelig).
En deze pagina's afdrukken!

MichielAdriaan op za 30 jan 2016 om 21:35

Precies Theo! En als je alleen wat lezen wilt (zoals ik) lekker vanaf je laptoppie. Daar zou ik best een tientjeslidmaatschap voor over hebben!
Maar blijf vooral jullie gang gaan heren...

Harry59 op ma 01 feb 2016 om 18:49

Mooi allemaal, maar lekker in mijn zetel kruipen en het blad lezen was voor mij telkens een hoogtepunt. Toch niet vergeten dat een IPad, IBook en IPhone ook een hele grote, diepe ecologische voetafdruk achterlaten! Als het blad in papiervorm achterwege blijft, dan blijf ik als lid ook achterwege vrees ik. Het mag best op wat lichter en goedkoper papier, zeg maar reclamefolderpapier, maar weg is weg en ik vind het erg.

cruiser54 op ma 01 feb 2016 om 21:06

Er zijn nog steeds leden die niets met computers hebben.
Ook het mooie blad pak je nog eens weer, of je laat het aan anderen zien.

Geert en Tiny Haan.

MichielAdriaan op di 02 feb 2016 om 03:14

Je zou mensen met bescheiden wensen als ik een inlognaam kunnen geven zodat ze het als PDF kunnen lezen (of eventueel een artikel kunnen uitprinten). Meer vraag ik niet.

hebbes op di 02 feb 2016 om 10:37

@ Mick,

Je wens is inderdaad heel bescheiden. Alleen jammer dat om aan jouw wens te voldoen er een IT structuur gebouwd zal moeten worden. Waarschijnlijk door vrijwilliggers van de vereniging. Dat kan prima er staan immers een heleboel vrijwilliggers te trappelen om deze taak op zich te nemen. Een andere mogelijkheid is om betaalde krachten dit werk te laten doen, hebben we alleen maar een coördinator (en een zak geld) vanuit de vereniging nodig. Oh die is er ook niet, misschien iets voor jou?

JoyceD op di 02 feb 2016 om 10:55

@ Mick,
En als je er van overtuigd bent dat dit een breed gedragen wens is van de leden, misschien is het dan een idee om het als agendapunt met wat uitwerking/inzicht in kosten in te brengen in de ALV ipv hier blijven roeptoeteren en je lidmaatschap op te zeggen. In dat geval kan er over gestemd worden en indien aangenomen kan er budget voor worden vrijgemaakt zodra er een vrijwilliger is die dit wil/kan oppakken.

MichielAdriaan op di 02 feb 2016 om 11:17

Ieder bestuurslid mag met mijn idee scoren Joyce ;-) OK?
Geen IT-er nodig als je het gewoon bij alle milieubewuste leden per MAIL doet toekomen Rob, ook OK!
Zo'n adressenbestandje aanmaken in je mailprogramma is een fluitje van een cent.
Mvg MIck

hebbes op di 02 feb 2016 om 12:20

Mick,

ik denk dat ik een klein beetje inzicht heb in de hoeveelheid werk die de bestuursleden verzetten voor "onze" vereniging. Zij hebben een heleboel fluitjes van een cent te blazen. Wellicht kan je er een paar overnemen.

Dan is met jouw voorstel natuurlijk ook een vrijwilligger nodig om dit adressenbestandje bij te houden en de mail te versturen. Kortom het blijven een heleboel fluitjes van een cent, die door HEEL WEINIG vrijwilliggers worden gefloten.

Volgens mij zitten de bestuursleden niet in het bestuur om te scoren. Als ze dat zouden willen waren ze waarschijnlijk bij een grote vereniging (lees met meer leden en invloed) aan de bak gegaan.

Als je denkt dat jouw idee door een meerderheid van de leden wordt gedragen maak dan een enquete aan via surveymonkey.com. Als je daar dan even een artikeltje bij schrijft, is immers een fluitje van een cent. Dan denk ik dat de redactie dat artikel best voor je wil plaatsen.


Dit is natuurlijk niet ALLEEN voor Mick een uitnodiging om zich als vrijwilligger aan te melden. Zie de link naar een andere pagina op "onze" site

http://www.ligfiets.net/nvhpv.html

MichielAdriaan op di 02 feb 2016 om 14:20

@ Rob. De redenen waarom ik te weinig verwantschap meer voel met de NVHPV zijn via de hierboven vermelde link terug te vinden als "comments" bij het blogbericht.
Als "vrijwilliger" heb ik mijn lesje geleerd op jullie CycleVision.
Waar ik de auto's van het kampeerveld verwacht was te houden. Maar toen ik in Venray was weer NIET verwacht werd te houden...Thnx

jack op di 02 feb 2016 om 19:13

Ik geloof ook dat heel vaak boe roepen en de oppositie kiezen wel erg bijdraagt aan het bereiken van iets positiefs. En ik kan er over mee praten, ik ben ooit ook vele jaren geleden vrijwilliger geweest bij cyclevision en daar heb ik mijn instructie niet gelezen en heb ik andere verwachtingen gehad. Ik ben daar tot nu toe nog steeds niet van hersteld....

bouma op di 02 feb 2016 om 23:30

@Mick,

Lijkt me toch iets meer werk dan een adressenbestandje in een mailprogramma:
- Administratie bijhouden van wie het per e-mail en wie het per post wil ontvangen, en afhankelijk hiervan de juiste methode toepassen.
- Contributie afhankelijk maken van de gekozen optie (voor degenen die niet mee willen betalen aan het papier).
- Administratiefunctionaliteit voor het wijzigen van je voorkeur.
- Mailen van een grote hoeveelheid PDF's (dat staan niet alle providers zomaar toe i.v.m. spam)

Op zich lijkt het me heel mooi als beide opties mogelijk zijn. Blijkbaar zijn er leden die het graag op mooi papier krijgen en anderen die het liever electronisch lezen. Maar hoe je het ook wendt of keert, iemand zal dat moeten opzetten. En daar heb je dus vrijwilligers (en waarschijnlijk ook budget) voor nodig.

MaartenSneep op wo 03 feb 2016 om 00:18

Even een bericht van de hoofdredacteur: Deze publicatie als pdf is een noodgreep, het is beslist niet de bedoeling om dit te herhalen. Ligfiets& blijft primair een papieren uitgave.

MichielAdriaan op wo 03 feb 2016 om 04:47

2 Jack. Je suggereert dat ik geen precies omschreven opdracht had op Cycle Vision. Die had ik wel en heb ik van te voren op mijn blog gepubliceerd dus daar kan geen enkel misverstand over bestaan: http://mick-eigenfietsnl.blogspot.nl/2014/06/taakomschrijvingen-vrijwilligers-cv-te.html

JoyceD op wo 03 feb 2016 om 08:56

@mick
Dit is de laatste keer dat ik reageer op jouw probleem met de miscommunicatie op CV2015. Die vrijdag bleek dat de brug over de baan niet geleend kon worden van defensie. Daardoor konden de standhouders niet op het binnenterrein staan en werden verplaatst naar het asfalt waar eerst de Campers en slaapauto's waren gepland. Het grasveld was groot genoeg dus deze wagens zijn toegelaten tot het kampeerveld. Helaas heb jij de briefing hierover gemist. Spijtig maar niets meer aan te veranderen. Stap eroverheen, het is al 2 jaar terug.

Daarnaast wil ik je er op attent maken dat deze website ook wordt betaald/beheerd door (leden/vrijwilligers van) de NVHPV. Als je geen deel meer wenst uit te maken van onze club omdat dit niet aansluit bij jouw wensen en verwachtingen, wees dan consequent en negeer ook ligfiets.net.

O ja, mochten er spel of grammaticafouten in dit bericht zitten. Gaarne daar niet op reageren. Ik typ dit op een klein scherm en heb geen overzicht van het hele bericht.

jack op wo 03 feb 2016 om 08:57

nee hoor, noem me een azijnplasser, maar dat van mij is al langer geleden. Er werd van mij verwacht dat ik ook flexibel zou moeten zijn terwijl dat nota bene niet in de instructie stond. En er werd beweerd dat ik met die flexibiliteit wellicht beter het werk kunnen doen wat van mij verwacht werd.
Het is volgens mij langer terug dan 2014, dat was namelijk het eerste jaar dat het evenement door een nieuwe club vrijwilligers in het bestuur op een totaal nieuwe locatie werd georganiseerd. Dan snap ik wel dat er bijsturingen plaatsvinden door een veranderd inzicht. Omdat ter plekke situaties ontstaan die tijdens het bedenken van het evenement nog niet had (kunnen) voorzien. Praktijk en theorie komen in die zin helaas niet altijd overeen.

MichielAdriaan op wo 03 feb 2016 om 12:32

Oh, OK Jack, als "azijnplasser" word ik vast ook gezien :)
Maar ik ben altijd nog ligfietser Joyce, langer nog dan jij zelfs als u mij de opmerking permitteert.En dit is toch 'Ligfiets.net'?
Hoe kan ik ergens "overheen stappen" ik heb toch immers ook geen "luchtbrug"?
Verder schrijf ik dus een blog voor de zelf sleutelende ligfietser. Nee hoor, geen spelfouten :)

bouma op wo 03 feb 2016 om 12:48

Jongens, het is 'azijnpisser', niet 'azijnplasser'.

Jan-van-Steeg op wo 03 feb 2016 om 16:24

een rondje fietsen helpt tegen de winterdepressie.

studio-micka op ma 08 feb 2016 om 08:14

Jongens AUB
Laat me toe te zeggen dat ik deze hetze omtrent het eenmalig verschijnen van ons magazine beschouw als een leuk alternatief, maar als ik dan zie hoe ver dit lijd mbt de door voorgaande geformuleerde reacties dan worden oude koeien precies door een taxidermist slechter bewaard dan door leden en/of ex leden .
Dat over het wel dan niet op papier, dan wel onder de vorm van enig ander elektronische drager verschijning gediscuteerd kan worden lijkt me prima maar zoals reeds aangehaald moet zoiets op de agenda worden geplaatst .
Laat me toe dat het overal kunnen bekijken van het blad veel voordelen kent maar het fijne gevoel van een welverzorgde uitgave op "boom" heeft ook zijn charme .
Michel "opmijnrug-blogger" V.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.