18e Paastreffen: nat en koud

Gepubliceerd op

Het 18e Paastreffen zit er weer op. Volgens sommigen met de beste lunchstop ooit. Er waren net zoveel inschrijvingen als vorig jaar: 41.

Winterse buien plaagden de ligfietsers tijdens de toertocht en de 22 tentkampeerders op het terrein. Het was desondanks gezellig, er waren twee jarigen (Anton en Rembrandt) en Roef trakteerde op beschuit met blauwe muisjes.

Haakthee

Naast de traditionele haakthee en een tocht voor snelle rijders was er dit jaar een mountainbiketocht georganiseerd. Sommigen bezochten op eigen gelegenheid de Pyramide van Austerlitz of het Henschotermeer, locaties dichtbij camping 't Boerenerf in Woudenberg waar het Paastreffen dit jaar weer werd gehouden.

Het lijkt alsof de meeste bloggers naar Texel waren dit afgelopen weekend of ze hadden andere verplichtingen. Dit konden we tot nu toe online over het Paastreffen vinden:

Verslagen

Foto's

Video's

Reacties

G op wo 19 apr 2017 om 21:38

Het was een erg prettig weekend en ik heb een gezellig stukje kunnen fietsen ook nog, bedankt mensen! Helaas lang niet met iedereen kunnen babbelen maar ach, zo gaat dat, nieuwe rondes, nieuwe kansen niewaar. Het was goed.


Ik lees in de kampeerwijzer dat het gebruikelijk zou zijn om de lange tocht lekker snel te rijden. De wens is mogelijk de vader van de gedachte maar dat is niet het geval (zo waren er edities met een puzzel-element, en good old Nico was gelukkig ook geen racer), maar is dit iets om in de toekomst wel een vers ei over te leggen? Het heeft namelijk wel vaker voor enig misverstand in de groep gezorgd, zowel bij snellere rijders, als bij langzamere. (Gelukkig voor mij beheers ik beide specialismen redelijk ;))


Al met al, top geregeld allemaal!

rowingvictor op wo 19 apr 2017 om 21:56

TOPWEEKEINDE !!! Bedankt allemaal!!


Helaas werkt de link naar de FB-pagina van Sjoerd (op dit moment) niet.

Tot volgend jaar!!

Was getekend, Grote Victor.

frans op wo 19 apr 2017 om 21:59

Idd een leuk weekend, de weergoden deden helaas niet optimaal mee dit keer. Maar de pret was er niet minder om.

wakkermans op wo 19 apr 2017 om 22:30

Voorbereidingen voor het herfsttreffen zijn in volle gang, streefdatum is 6-8 oktober, Roef bezoekt binnenkort een locatie in de omgeving Nijmegen; mocht deze tegenvallen dan zijn er nog de plannen B, C en D. Voor het volgende Paastreffen gaan we met ringsteken en PET-flesschieten wat tradities in ere herstellen, en komen er misschien drie toertocht varianten, de gezins- en beginnersrit, de kwebbelrit en de hazentocht. Locatie vooralsnog in Woudenberg, heel misschien ergens anders.

Belle op do 20 apr 2017 om 08:48

De lange tocht is met 14 kilometer ingekort omdat we anders niet op tijd de lunchlocatie zouden bereiken. Dat zegt mij dat de organisatoren ook een wat sneller tempo in gedachten hadden.

hebbes op do 20 apr 2017 om 21:34

VERZOEK

Op het paastreffen hebben een aantal mensen (helaas weet ik niet meer wie) gezegd "Ik wil wel helpen met het zoeken naar een andere locatie voor het Paastreffen van volgend jaar". Wil je nog steeds helpen stuur dan even een mail naar Katoco@ligfiets.net. Dan stuur ik je de checklist waar we op letten bij het uitzoeken van een locatie.

Namens de Katoco alvast bedankt

Jo2p op vr 21 apr 2017 om 13:07

Ik ben pas begonnen met fietsen in een vm, dus ben nog bezig met het verzamelen van ervaring. Wat zijn nu snelle rijders in km/u en wat zijn langzame rijders in km/u? Weet ik direct of ik nog even door moet gaan met trainen of dat ik zo mee kan.

wakkermans op vr 21 apr 2017 om 13:54

Als je het hebt over de paastreffen toertocht, bij de 40 km reden we tussen de 14 en 18 km/uur. De 70 km zou tegen de 25 km/uur moeten halen, maar dat gebeurde bij lange na niet. Vandaar de voorgestelde nieuwe opzet met drie keuzes. Wordt wel iets ingewikkelder met de dan wellicht niet meer gezamenlijke lunchstop.

RGerritsen op vr 21 apr 2017 om 17:57

Dag Joop. Snelle rijders hebben een kruissnelheid van 40+. Bij wedstrijden zelfs rond de 50 km/u. Toppers gaan richting 60 km/u. Bij een velomobiel heb je veel voordeel van een sterk lijf omdat luchtweerstand een minder grote rol speelt dan bij een racefiets. Rolweerstand en bandenkeus zijn ook erg bepalend, kan zo maar 5 km/u of meer uitmaken in kruissnelheid.

MaartenSneep op zo 23 apr 2017 om 21:13

Dag Reinier, dag Joop: Bij een toertocht is ook de 'snelle' variant stukken langzamer dan wat snelle rijders alleen rijden. 40 km/uur of in een groep is gewoon hartstikke link, dan rijd je een wedstrijd.

Voor een toertocht is 16-18 km/uur voor een langzame groep heel fraai, en 23-25 km/uur is voor de snelle groep realistisch. Zorg vooral dat je als je minder snel of minder ervaren bent vooraan in de groep rijdt, daar rijd je met een veel constanter snelheid, en dat is minder vermoeiend.

NoStress op di 25 apr 2017 om 00:32

In paastreffen termenlogie 'Hazen' en Slakken' vind ik lastige indeling.
In principe is het samen uit samen thùs. Bedenk dat je groepsgewijs fietst. Dat vraagt dicipline en aanpassing. Als onervare rijder heb je vaak al genoeg aan jezelf om mee te komen en alle nieuwe indrukken om je heen.
Zoals Maarten al aangeeft is voorin meerijden het rustigste. Het tempo is gelijkmatig achter de voorrijder en niet zo hoog door het harmonika effect van de lange stoet.
Helaas hebben vlottere rijders vaak niet de dicipline achterin te blijven. Minder vlotte rijders worstelen op een gegeven moment met het tempo en laten zich afzakken. Dan krijg je de omgekeerde ongewenste sytuatie. Snelle myizen voorin vervelen zich en rebeleren. Vermoeite onervarene klagen achyerin dat ze het niet kunnen bijbenen.
Alles ligt aan aanpassen en samenwerken. Als voorin kalm 20/22 km/u gefietst, kan hwt soms achterin over de 40 gaan als er teveel gaten getrokken worden in een groep door b.v. oversteken wat niet in 1 keer lukt.
Een taak aan een goede voorrijder (good old Nico en Anton) is vooral kalm optrekken bij hindernissen. Altijd blijven rollen, desnoods stapvoets, zodat iedereen de kans krijgt aan te sluiten. Een taak aan de achterijder of 'bezemwagen' om iedereen met zachte hand opteduwen dan wel bij te staan met technische of andere hulp. Een taak voor de doorknede racemuizen om lastige oversteken te regelen. Maar wees daar voorzichtig mee.
Aan alle andere. Rij gelijkmatig. Sluit aan. Plas gezamelijk. Stop niet voor foto's. Knal niet op je voorganger. En kijk meer dan anders goed om je heen. Er gebeurd meer, maar geniet van de omgeving en elkaar. Verlies elkaar ook niet uit het oog. Zie je niemand meer achter je en je bent niet de rode lantaren, geef dat door en stop bij de eerste afslag en wacht. Als we dat allemaal doen raken we niemand kwijt.

Ohja.
Zorg dat je fiets OK is VOOR de tocht.
Neem plakspullen en/of rezerve banden en een bruikbare pomp mee. In principe is iedereen selfsupporting en zelf verantwoordelijk voor zijn eigen spullen en veiligheid.

NoStress op di 25 apr 2017 om 00:41

Gut weer eens lang epistel van mij. Moest ik even kwijt.
Incl schrijfvouteb, wat alleen maar erger is geworden. Sorry :-D

Laatste tip.
Als er een gps track is neem die mee. Evenals adres of telefoonnummers van pauzeplaats. Mocht je de aansluiting met de groep kwijtraken (pech) kan je in elk geval op eigen kracht je weg vervolgen of aansluiten via een korte weg bij de pauzeplek. DOEN!

NoStress op di 25 apr 2017 om 00:57

Niet zo'n aardige laatste opmerking van mij.
De voorrijder rijdt VOOR. Navigeerd niet alleen de route, maar is ook de voorste rijder. Respecteer dat.
Blijf er achter. Iedereen!
Overleg als je om een rede erlangs wil. Foto. Snelle plas e.d
De voorrijder beslist voor de groep en kan prima zelf navigeren zonder hulp.
Als je het beter weet en kunt, meld je dan aan als voorrijder bij een volgende tocht. Altijd welkom. :-)

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.