Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Arctische velonaut, fietspadenverkiezing, pakketbezorgers, drie keer slachtoffer, HPT Delft & Amsterdam, vlaggetje, fidget spinner, luchtin-(uit-)laat, fietsgedrag, gedecoreerd, verhoogde velomobielen, gelukje, voor James (Roger), Cavalerie Effigear naafversnelling

Arctische velonaut

Een mooie film over wat Urpo rond de poolcirkel uitvoert met zijn velemobielen: Quattrovelo en Quest. Helaas gesproken in het Zweeds.

Mooiste/slechtste fietspadenverkiezing

Je kan twijfel hebben op verkiezingen voor het mooiste fietspad van Drenthe, maar de slechtste geeft, eindelijk, aanleiding voor de gemeente om die te verbeteren. Helaas hebben we over de andere slechte fietspaden nog geen goed bericht gezien.

Pakketbezorgers steeds vaker met de fiets

Na DHL komt nu PostNL ook met een bakfiets.
Cola kan dan ook niet achterblijven met bakfietsen voor de monteurs. Zelfs KPN rijdt met bakfietsen.
Nog meer bakfietsen zien, kom dan ook kijken bij het International Cargo Bike Festival in Nijmegen.

Drie keer slachtoffer

Murray heeft in 2012 drie ongevallen voordat hij weer verder kan racen.

Ondertussen bij HPT Delft & Amsterdam

Aan de VeloX 7 wordt, uiteraard, nog steeds gesleuteld. De aandrijflijn (fb) is nu aan de beurt.

Vlaggetje

Je kan ook overdrijven door op deze manier een vlaggetje op je fiets te zetten. Afstand houden hoort, maar of dit nu de oplossing is?

Alternatieve fidget spinner

Hoe maak je zo goedkoop mogelijk een fidget spinner? Het wordt hier, of hier, uit de doeken gedaan.
Ook hier wordt een methode gebruikt om een fidget spinner (fb) te maken.

Luchtin-(uit-)laat

Om het vizier in de tourkap op zijn velomobiel wasemvrij te houden tijdens het fietsen, heeft Harry gebruik gemaakt van een NACA duct (fb).
Optisch, op deze foto, lijkt de NACA duct op een vulkaanachtig apparaat. Hier is beter te zien hoe het ingebouwd wordt in een heel andere velomobiel.

'Absurd' Nederlands fietsgedrag

De fietser gezien vanuit een Amerikaans standpunt: 'absurd' Nederlands fietsgedrag.

Gedecoreerd

Als je je velomobiel wilt versieren en je hebt geen inspiratie, dan kan deze velomobiel (fb) als voorbeeld dienen.
Deze redacteur valt het lijnenspel op als zijnde lijkend op een van de huisstijlen van vele jaren geleden voor PTT-Telecom (ontworpen door Studio Dumbar). Veel valt er niet over te vinden op het internet (niets), dus een eigen knutselwerk uit die tijd (valt tegen, in herinnering leek het meer op die op de velomobiel).
Update: uit de besloten Facebookgroep van de PTT komt een aantal tabbladen voor een ringband (en dat lijkt er meer op).

Verhoogde velomobielen

De bende van Noord-Holland is weer eens afgereisd naar Dronten, en 'ontdekken' de QV+ en Q+. De wat verhoogde versie voor lange mensen of voor diegene die lange benen hebben. De Quest+ krijgt wat bobbels bovenop, genoeg ruimte voor de voeten.

Nog een mooie foto van Theo op de cover van Ligfietsen 2000 (fb).

Gelukje

'Onzichtbare ligfietsers' ontsnappen regelmatig aan de dood. Ze fietsen/leven in geleende tijd.

Nieuw vervoermiddel voor James

Heel lang heeft de acteur er niet van kunnen genieten.

Cavalerie Effigear naafversnelling

Deze naaf bevat negen versnellingen en heeft met 440 % een wat hoger bandbreedte dan de SRAM 1x11-naaf met een 10-42 cassette. De naaf weegt 1,5 kg en wordt met een standaard SRAM-schakeleenheid bediend. Hogere versnellingen kunnen bij vollast worden geschakeld. Voor kleinere versnellingen moet de druk even weggenomen worden.
De site van Cavalerie.

Reacties

nvanderwal op za 27 mei 2017 om 12:25

Ik ben erg ontevreden over de fietsinfra in de gemeente waarin ik nu woon. De fietsstadverkiezing gaat nu landelijk via het invullen van een vragenlijst over de stad waarin je woont. Het doel hiervan is om een goed beeld te hebben van kwalitatief goede fietssteden, maar je kan het ook gebruiken om aan te geven dat je over je eigen gemeente erg ontevreden bent en dat dit sterke verbetering behoeft. Ik heb dit puntsgewijs gedaan; ik denk dat deze gemeente straks ergens onderaan bungelt.
Misschien ben je ook ontevreden over de fietsinfra in jou gemeente. Vul dit in; misschien stijgt mijn gemeente wel :-) Het is een "Mijn slechtste fietsstad,' verkiezing.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.