Nederlands English Français Deutsch
Werkzeuge 0Antworten

GPSmap 60CSx montage in Quest

Erstellt am 21 Januar 2012 14:25

Kategorien: Techniek

Na enig geexperimenteer bleek de rechter wielkast de juiste plaats voor montage van de Garmin GPSmap 60. Vanuit deze positie is de GPS ook met deksel nog redelijk goed af te lezen.

Het oorspronkelijke idee was om de complete auto beugel te gebruiken van Garmin maar de ingewikkelde constructie leverde te veel problemen op met trillingen waardoor uiteindelijk alleen het blokje is gebruikt waar de GPS beugel op wordt gemonteerd.

Hierboven is de houder te zien die bestaat uit twee plaatjes, gemaakt uit een paar afvalstukjes carbon. Het bovenste plaatje is vlak, het onderste plaatje afgevormd op de wielkast en de ruimte tussen de plaatjes is opgevuld met epoxy hars met glasbubbels en katoenvlokken.

Voor het afvormen van de wielkast heb ik een paar stukken breed plakband op de wielkast geplakt, ingesmeerd met lossings-was en daarop 2 lagen carbon gelamineerd (glasweefsel kan ook).
Het geheel is met een paar stukjes Tesa powerstrip vastgezet zodat het eventueel ook weer makkelijk los te maken is.

Oja: wel even opletten met de juiste plaats, bij montage had ik de houder iets te ver naar links waardoor ik er met mijn been tegenaan schuurde.

Redactie

Kommentare (0)

Ligfiets.net 2.0

Inhalte der Webseite

E: redactie@ligfiets.net

Technik der Webseite

E: webmaster@ligfiets.net